torsdag 31 juli 2014

En blandning av sött och salt.

Lördag 26 juli – mörka moln i paradiset


Svart katt - otur?
Vaknade vid 9 – alla andra sov djupt. Kollade facebook i mobilen en timme. Väckte maken och bad honom fixa lite ätbart. Jag var riktigt hungrig! Fick toast och kaffe från baren och det smakade så gott. Barnen sov fortfarande och maken gick ut till poolen. Jag skrev ett blogginlägg och plötsligt var klockan 12. Då fick vi väcka de uttröttade tonåringarna! Fler toastar och yoghurt till dem.


De kommande timmarna ägnades åt diverse diskussioner och samtal. Många känslor och tankar ventilerades. Tror det behövdes efter tre veckor utan oss föräldrar. Det har varit ett stort ansvar att fixa allt där hemma. Många spänningar som släppte. Ilska och sorg. Skönt också att rensa luften innan vi kan gå vidare och bara ha det bra tillsammans.



Framåt 14-tiden var det dags att flytta över i den lägenhet vi skulle haft från början – nr 25. Två rum, kök, badrum och uteplatser. Det blir nog bra! Vi trivs överallt.




Lunchdags – killarna hämtade gyros och sallad på favoritstället. De hade genast blivit igenkända. Sånt är himla roligt. Men vi har ju handlat där rätt ofta om man så säger :)




Vi åt och sen bestämde jag och dottern att vi skulle gå till stranden och ta ett dopp i havet. Det gjorde vi. Mysigt med bara tjejtid tycker jag. Vi har mycket att prata om. Det var hett i den svarta lavasanden men svalt och skönt i vattnet. Havet är egentligen alltid bäst, även om en pool har sina fördelar. 




Grabbarna var kvar vid poolen på Roula Villa, men när vi kom tillbaka var de på rummet och vilade. Vi lade oss i solsängarna och läste och vilade. Jag avslutade med att simma mina längder innan det var dags för dusch.





Kvällens middag åts på Aquarius – och där blev vi också ihågkomna! Kyparen mindes t o m farmor och Mogens…. Vi fick god mat förstås och stämningen var skön. Barnen blev lite frustrerade över dåligt wifi – liksom på hotellet. Kanske nåt som gäller hela ön just nu.





Efter maten blev det en längre promenad till en stor supermarket COOP där vi köpte in lite frukostmat, dricka och godsaker.

Har ni sett vita och gröna auberginer? Speciellt från Santorini.

Tillbaka hemma vid midnatt, men spelade lite kort och drack kaffe på vår uteplats.
Vi släckte lampan vid 2-tiden.

Foto: E-M Olsson 2014-07-26©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar