onsdag 9 juli 2014

Ordningen återställd

Måndag 7 juli – 

Kroppen talar till mig dag och säger att nu är allt som det ska. Att jag är precis där jag ska vara för att må bra. När brukar jag sova en hel natt? När brukar magen vara fullkomligt lugn, nöjd och glad? När fungerar njurarna som bäst? När mår själen gott av lugn och stillhet? När kan sinnet koppla av från besvärliga tankar och känslor? Jo, när ”vi” befinner oss i Grekland, oavsett när, var eller på vilken ö.


Jag och maken sov så länge denna förmiddag att vi blev överraskade av roomservice-tjejerna! Klockan var nog elva. Tur att de var så försynta och ropade innan de stövlade in. Vi låg ju uppe på sovloftet – inte särskilt påklädda. De tömde soporna och sopade lite allt medan vi mest låg och fnissade.




Brunchen intogs på vår sköna uteplats till cikadornas sång (eller skrän). Det är sällan det smakar så gott som när man sitter utomhus. Standardfrukost består av bröd, smör, skinka, ost, ägg, juicer och kaffe.


Efter maten gick maken ner till den lite mindre och lugnare poolen. Jag stannade kvar på altanen och skrev några texter och facebookade. Alltså var ordningen återställd även där - maken låg i solen nere vid poolen och jag njöt av värmen - fast i skuggan. Jag anslöt dock vid poolen någon timme senare.





Vi njöt i fulla drag av en lugn och stillsam eftermiddag. Vi delade en sallad, simmade, läste varsin bok. Det är en härlig känsla att vara kvar till sist. Ha hela poolen för sig själv. Låta vattnet omsluta och bära, göra en tyngdlös. Njuta av kvällssolens mildare strålar. Bara vara helt enkelt. Det är väl avkoppling om något!







Efter dusch och påklädning tog vi en kvällspromenad till den bortre ändan av byn. Maken ville gärna ha souvlaki (grekisk nationalrätt) och förra sommaren öppnade ett nytt ställe som vi gärna ville besöka igen. På vägen dit passerade vi vår ”bröllopsrestaurang” Galini och blev genast igenkända! Vi hälsade och pratade lite. Det är ganska otroligt att folk minns en.



God kvällsmat på Piazza Souvlaki blev det! Vi delade en souvlakiportion och en portion gemista,  fyllda grönsaker. Till det en sallad på morötter och vitkål. Vi blev bjudna på efterrätten galaktobourek (gräddkräm i filodeg) och fick minsann vår första snaps – raki /tsikouda.





Mätta och belåtna gick vi tillbaka till Marni Village för vi hade hört något om grekisk dans, men det var tydligen inte denna måndag. Så vi gick ut en sväng till och satte oss på music cafe Half Note. Med varsin kaffedrink avslutade vi en härlig dag.


Vi hade ju tänkt gå direkt i säng när vi kom hem, men vi blev uppringda på Skype av mellansonen! Helt fantastisk teknik det där. Man ser den man pratar med (tänk att bildtelefon var rena science fiction när jag var barn) och det hörs lika tydligt som om vi vore i samma rum. Pratade med Randi vår lilla hund och hon viftade glatt på svansen. Undrar om hon uppfattade att jag var inne i datorn… Skönt att höra hur bra ungdomarna har det hemma i sommarvärmen.


Foto: E-M Olsson 2014-07-07©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar