lördag 19 juli 2014

Flyttdags och riktig solnedgång

Torsdag 17 juli – 

Så var det dags att packa väskan och flytta igen, men bara en våning denna gång. Vi beställde boendet på Folia väldigt sent, bara några veckor innan vi reste, och därför fanns det inget rum för hela vistelsen på nio nätter. Men att byta rum är verkligen inget stort besvär för oss. Bara vi fick bo just här så var vi mer än nöjda. Priset på ca 5500 kr för tio dagars boende för två får väl räknas som billigt. Senast jag bodde på hotell i Sverige betalade jag ca 1300 – för EN natt inklusive frukost.



Nytt rum en våning upp! Ingen längre sträcka att tillryggalägga precis. Jag började packa 11.30 och en halvtimme senare var det utflyttat, överflyttat, inflyttat och klart. Ibland går det undan även på semestern, trots att grekerna mer är för ”siga siga” vilket betyder "ta det lugnt". Det nya rummet var precis lika vitt och vackert, bara en aning mindre.



Skype med Ola, Emma och Randi J En klar höjdpunkt denna förmiddag. Första gången vi hade bildtelefon med just dem. Man blir så glad när man ser sina nära och kära. Lite extra glad att lilla hunden mår bra och verkar nöjd. Just nu bor hon på bortaplan i Bromölla.



Gothia – sista matchen för Nosaby IF L Under tidig eftermiddag spelade tyvärr Love och hans lag sin sista match i Gothia Cup för denna gång. De vann sin grupp, men nu var det vinna- eller-försvinna-match. Nosaby förlorade med liten marginal (1-2), så resten av dagarna får de väl njuta av andras matcher, gå på Liseberg eller vad man nu gör under en sådan stor cup.





En favorit i repris under sena eftermiddagen – ännu ett besök på Cabana Mare Beach Resort. Vi var där från 15-tiden till efter kl.20. Skönt med eftermiddags- och kvällssol. Lugnt och extra avkopplande på nåt sätt. Vi åt vår lunch direkt. Denna gång kebabspett, pitabröd och Cretan sallad som är så god. Testade även en annan ölsort. Därefter bara vila, vila, vila. Dock kändes det annorlunda än förra gången. Det säga att man aldrig kan stiga ner i samma flod två gånger, eftersom den ständigt förändras. Kanske är det likadant med allt. Det går liksom inte att uppleva samma sak, händelse eller känsla två gånger. Kan ha varit att jag kände av lite magbesvär och fick uppsöka toa ett par gånger. Kände mig matt och kraftlös men absolut inte sjuk.








Vi slappade totalt och stannade till solen skulle gå ner. Man ser ju inte solnedgången från hotellet eller från huvudgatan precis. Därför var det supermysigt att sitta på en liten klippa och se det spektakulära skådespelet. Älskar solnedgångar – oavsett om det är hemma i Balsby eller någon annanstans i världen. Man behöver uppleva ett visst antal varje år anser jag – för att påminnas om hur vackert livet egentligen är och borde vara alltid,



Tillbaka på Folia vid niotiden, duschade och gick sen ner i restaurangen. Vi orkade liksom inte ge oss ut igen. Åt jättegod hemlagad kyckling med ugnsbakade potatisar och fick förstås en liten efterrätt och snaps på maten. Det var jag nöjd med och maken också.




Henrik bokade resa till Elafonisi via hotellet, så nu är det ordnat. Ska bli jättekul att se denna paradisstrand på riktigt. Det har jag önskat länge. Vi hade planerat att hyra bil och köra runt till flera fina stränder här på västsidan. Men vi ångrade oss. Det blir faktiskt billigare för oss två att åka med en organiserad busstur – och kanske roligare också, vem vet?!




Upp på rummet tidigt dvs redan vid 23. Såg nyheterna på SVT Play, vilket var mindre roligt. Idag hade ett plan störtat över Ukraina och man misstänker starkt att planet som var ett helt vanligt passagerarplan skjutits ner av misstag (eller med flit?). Obehagliga världsnyheter om att konflikten i Gaza upptrappas gör ju ingen människa glad. Under middagen hörde vi flera jaktplan flyga rakt över oss. Jannis, hotellägaren sade att det finns en militärbas nära den vanliga flygplatsen utanför Chania. Det finns ju utanför Heraklion också. Och att NATO har baser på ön – det är ingen hemlighet. Man undrar ju om de bara har ”vanliga” flygövningar eller om det är en ökad beredskap pga av mellanösternkrisen.




Avslutade med en deckare som maken somnade ifrån… Irene Huss – även hon är nog mycket bättre i bokform skulle jag tro. Har bara läst en deckare av Helen Tursten. Men den var otäckt bra.

Foto: E-M Olsson 2014-07-17©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar