onsdag 23 juli 2014

Skön söndag med långpromenad och folkdans

Söndag 20 juli – en typisk söndag?


Sov till 10-tiden vilket var skönt och behövligt. Frukost på balkongen, gott som vanligt. Besvarade några mejl med förfrågningar om olika greklandstips. Roligt!! Kanske jag skulle starta en frågelåda? En resebyrå? Eller skriva en bok om MITT GREKLAND. Bloggade och chattade med Love. Allt var bara bra hemma i Balsby – och lika varmt där som här. Love och Ola huserar ensamma tills ikväll när Joel och Gabriella kommer hem från sin danmarksferie.




Lite mer tvätt hann vi med innan vi påbörjade de sista timmarna vid poolen. Skön eftermiddag med läsning och bad. Tyvärr ingen långsimning för det var många barn och unga som hoppade och skvalpade i vattnet.





Det blev en sen lunch som vi åt på Folia. Klockan var nog närmare 17 när vi satte oss – och klara en timme senare. Inte lönt att sola eller simma mer heller, så vi gick upp och gjorde oss i ordning till kvällens lilla utflykt. Man måste ju använda tiden väl även om det är semester!




Det blev ännu en långpromenad till Platanias – och ny solnedgång på vägen dit. men först gick vi via kyrkogården som vi passerat i mörkret efter golfen häromkvällen. Vi ville se den i dagsljus. Och så var det ju söndag liksom. Både jag och maken gillar kyrkor och fina kyrkogårdar - och de grekiska är väldigt vackra.




Vi hade ingen egentlig plan när vi gick, utan startade nere vid havet och travade på bara. Det var förhållandevis varmt och jag hade ingen stor lust att titta i affärer.





Däremot ville jag gärna dricka och äta något litet. Maken var mätt så det fick bli en frappé och för mig en våffla med färska jordgubbar och bananer. 






Bäst som vi satt där började ett par killar spela musik. Kul med lite äkta grekisk livemusik. Nu var det duktiga musiker, men inga jättebra sångare tyvärr. men folk som lyssnade verkade nöjda ändå.



Vi gick vidare och kom så långt som till festivalområdet och tittade på en utställning. Allt var gjort av tomater, frukter, utskurna vattenmeloner. fantastiskt!





Vi tog också del av avslutningskvällens dansuppvisningar. Jätteduktiga folkdansare och fantastiska musiker – lira, bouzouki och bas. Här var det helt annan klass på sång och musik än på baren tidigare. Publiken var helt med på noterna, klappade händer och sjöng med i sångerna. Dansarna var väldigt viga och duktiga.





Innan vi skulle åka hem råkade jag se en skoaffär med anatomiska skor. Gick in och provade flera olika och köpte till slut två par för 44 euro. Hoppas de ska vara lika sköna framöver som de var vid provningen – och att de ska hålla länge.

Vi tog bussen hem och fick åka en hållplats för långt eftersom chauffören glömde stanna fast vi tryckt på stoppknappen. Lite mer motion innan sängdags blev det alltså. bara härligt under den sammetsmjuka stjärnhimlen.

Foto: E-M Olsson 2014-07-20©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar