måndag 7 juli 2014

Att lämna hus och hem och ansvar

Lördag 5 juli

Lämnade hemmet i Balsby på eftermiddagen. Vi hade tänkt åka först lite längre fram på kvällen i och med att flyget avgick från Kastrup först 23.35 och en tågresa tar normalt ca 90 minuter. Men så hörde maken några nyheter om att det eventuellt skulle ställas in vissa Öresundståg, någon form av reaktion på strejken för några veckor sedan. Saknas det personal skulle man alltså ställa in avgångar. Det vågade vi så klart inte riskera.


Dottern körde oss till tåget i Kristianstad och vi vinkades av även av våra mellangrabbar. Den äldste hade redan vinkat av oss där hemma innan han stack på fest. 

Tågresan gick som på räls (hihi). Framme på Kastrup redan kl.20 och tre timmar att fördriva…. 
Numera checkar man in själv, sätter bagagetagg på själv och minsann väger man också in sina väskor själv! Så det tog inte många minuter.
Den obligatoriska skräpmaten intogs och det tog väl en halvtimme sådär. Vi strosade omkring lite i Terminal 2 och kunde konstatera att det var inte så mycket folk att titta på just denna kväll. Maken tyckte att vi kunde passera security för det kunde nog ta tid – det gjorde det inte....
Även här var det viss självbetjäning – som att scanna sitt boarding pass. Dock finns det fortfarande MÄNNISKOR som tittar på röntgenbilderna av handbagaget. Men min lilla nagelsax fick passera… tur jag inte tänkte hota någon ombord.


Tiden gick och maken sökte målinriktat efter en TV – det är ju som bekant fotbolls-VM och det fanns en match han gärna ville se medan vi väntade. Men alla ställen var stängda – inte ens sportbarerna var öppna efter kl.22. Tyckte faktiskt lite synd om maken. Vi gick till gate A4 och satte oss. Roade oss med att studera vilka som kom och skulle åka tillsammans med oss. Blandad kompott men mest barnfamiljer. Planet skulle vara fullt.

Jag brukar gå på toa och meditera en stund innan man går ombord. Tycker att det hjälper mig att varva ner och känna minsta möjliga obehag inför flygningen. Själva flighten gick ovanligt bra så nu hoppas jag det kännas så även i fortsättningen.


Foto: E-M Olsson 2014-07-05©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar