lördag 30 juli 2016

Söndagsmys på grekiska

Söndag 24 juli.  
Het dag med Carola och pizza


Vaknade till en ny härlig dag i paradiset. Den hetaste hittills, cirka 32 grader. Som väl är blåser det nästan alltid så man upplever inte värmen som en bastu utan bara skön. Vi intog vår Sunday breakfast uppe i fågelredet. Man har så fin utsikt över hela närområdet, havet icke att förglömma. 


Efter maten blev det söndagsvila, vilket innebar att se Nyhetsmorgon som vi inte kunnat dagen innan. Älskar att se helgversionen av detta program. En programledare (som inte behöver interagera med en partner som t ex Tilde de Paula och Peter Jihde) som har gott om tid att prata med de olika gästerna. Endast nyheter varje heltimme (varje halvtimme på vardagar) och många intressanta ämnen. Samtidigt plockade jag ihop och sorterade smutstvätt. Det blir en del på nästan en månad hemifrån. Lämnade ner tre stora påsar till receptionen som fixar laundry service. Fantastiskt bra och prisvärt. Städade lite dvs röjde upp och snyggade till lite i lägenheten.




Efter allt detta hushållsarbete satte jag mig på balkongen. Spelade först kort med maken. Skrev i bloggen och lyssnade på dagens sommarpratare Carola Häggkvist. Hennes program var mycket hörvärt. Tänk så mycket förutfattade meningar folk har haft om denna tjej under alla år. Tänk så mycket hon gjort som kanske inte kändes rätt. Tänk vilka sorger hon genomlevt. Tänk vilken insats hon gjorde personligen för flyktingar på Kos. Tänk….. Jag blir mer och mer tagen av alla dessa fantastiska historier vi får höra i Sommar i P1. Måste bara lyssna på dem alla känns det som. Och det har man ju tid till under en lång semester.


Jag var nere vid poolen under eftermiddagen och lyckades simma 400 simtag trots att det var ovanligt fullt av folk. Många barn som hoppade och lekte. Trots det gick det bra att slappna av, läsa och vila. Lunchen fick bli en god ceasarsallad vid poolen.






Vi gick upp och duschade men kom snabbt ut igen. Söndag kväll skulle få bli pizzanight. Vi ville gärna testa grekisk pizza gräddad i vedeldad stenugn. Alltså gick vi till taverna Mythos som gör det. På vägen dit tog vi en sväng ner till stranden och såg solen gå ner. Jag filmade ett par minuter av magin. 


På Mythos som är ett väldigt trevligt ställe dekorerat med mängder av grönsaker, beställde vi en pizza med salami, sardiner, fetaost och oliver. Pizzasallad är ett okänt begrepp utanför Sveriges gränser, så vi beställde en vanlig grekisk sallad till pizzan. Mythosöl måste man dricka till givetvis. Efterrätten bestod av en lyxig chokladfondant som maken bjöd på. Hade jag visst att vi skulle få raki och ett stort fruktfat hade jag nöjt mig med det.










Det blev en relativt tidig kväll. Vi var hemma redan innan 23Henrik pratade med en hotellgäst som varit i Falassarna. Han rekommenderade oss att resa dit. Hade tänkt avsluta vår myssöndag med att se en film men nätet var riktigt dåligt. Säkert lika bra att sova om vi ska ut på äventyr i morgon!


Foto: E-M Olsson 2016-07-24 ©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar