söndag 17 juli 2016

Historier upprepar sig

Onsdag 13 juli 2016
Tillbaka till Cabana Mare - men tji FCK.


Denna härliga onsdag, som dessutom är Joels namnsdag, kände vi för ännu en dag på stranden. Men först en riktigt god frukost och lite siesta. Maken gick ut en runda och svettades lite, som han sa. Egentligen ville han nog mest köpa öl och vatten. De där löpturerna han hade tänkt sig lyser ännu med sin frånvaro och skorna ligger fint i resväskan. Men varför välja närmaste supermarket om man kan promenera av sig lite rastlöshet? 


Själv lyssnade jag på ännu ett sommarprogram. Denna gång var det Ahmad Khan som berättade sin historia. Och vem är han då? En ensamkommande flyktingpojke från Afghanistan. Men inte bara det. Han var filmstjärna som barn, i filmen Flyga drake. Den bör du känna till. Om du inte sett den – gör det! Idag är Ahmed också med i filmer, fast här i Sverige och i ICA-reklamen. Där spelar han Abbe. Då vet du nog vem jag menar. Hans historia måste du lyssna på. Jag skrev ett par rader och tackade honom för programmet och önskade honom lycka till i fortsättningen. Och jag fick ett tackmejl tillbaka. Vi har faktiskt träffats en gång, när han var i Kristianstad i höstas. Satt på balkongen och lyssnade. Det blir mer och mer min favoritplats känns det som. Skrev lite. (Bilderna hittade på nätet)



Ahmad till vänster. 
Stranden var det ju som gällde under eftermiddagen. Vi gick vid 13.30, vilket är en bra tid för oss som gärna stannar till fram på kvällen och njuter. Vi hade bestämt oss för Cabana Mare, ett favoritställe från förra såväl som förrförra sommaren. Jag skrev så här den gången 2014: Cabana Mare 2014 (klicka på länken om du vill läsa)



Precis som då fick vi väldigt fin service. Vatten i stor ishink, mat serverad vid stranden, någon kommer och sopar bort sand från solsängen. Man blir väldigt bortskämd. Vi åt en Club sandwich – en räcker bra till två personer. Så 'r det med nästan all mat. Stora portioner som räcker gott till två normalätande personer. Vi solade och badade. Havet var så pass lugnt att jag kunde simma mina 200 simtag (minimum per dag) och göra några rörelser. Vi läste våra böcker och bara kopplade av. Det är ju det vi är här för. Att vila upp oss efter det gångna arbetsåret och ladda upp inför det kommande.






Hemma igen, satt en stund på balkongen igen, drack en cider och bloggade. Utgång så pass sent som kl.21 och maken hade fått för sig att det skulle visas någon fotbollsmatch med FCK (köpenhamnslag) på någon sportbar eller taverna. Vi gick på jakt efter ett sådant ställe, men de ställen vi hittade visade andra matcher, bland annat med svenska Norrköping. När det gått en timme – och en halvlek, valde vi att sätta oss på en taverna vid havet, Litinas. Där har vi också varit förr. Vi hann åtminstone njuta av det sista ljuset och färgerna vid horisonten. Vi åt jättegoda spenatpajer och giovetsi.







Vi avslutade kvällen på en bar, utan fotboll men med en drink. Akatos heter baren och den goda drinken San Fransisco. Den gjorde det lite lättare att orka gå hemåt i uppförsbackarna...



Foto: E-M Olsson 2015-07-13 (C)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar