onsdag 6 juli 2016

Söndagsblues

Söndag 3 juli. Solig söndag med mycket siesta. 


 Ingen löpning idag heller… Maken blir trött av att vara uppe sent. I alla fall skyller han på det. Jag vaknade vid 9 och då sov maken fortfarande sin skönhetssömn. Vi fick skynda ner till frukosten som var välbesökt denna söndag. Verkade som alla tagit sovmorgon. Det var också ganska många som skulle resa hem. Men vi stannar!


Vi bestämde oss för att helga vilodagen och unna oss en slappedag (som om de andra dagarna varit jobbiga). Det kändes tydligt att det var lite varmare, kanske 30 grader. Jag kände mig oförklarligt matt i kroppen, men samtidigt orolig inombords. Varför vet man aldrig förrän efteråt. I detta fallet berodde det säkert på väderomslag. Storm på väg, men som sagt det visste jag inte då. Maken kan slappa och somna var som helst och när som helst. En egenskap jag avundas lite.


Jag satt ganska länge på hotellets altan och skrev. Ett enda inlägg i bloggen kan ta mer än en timme, trots att jag har anteckningar och bilder fixade. Ibland strular nätet och saker ”försvinner” eller bilder laddas inte upp och så får man göra om igen. Henrik läste i sin bok och gick en liten runda i byn. Vid 13-tiden tog vi siesta på rummet. Jag passade på att skriva lite mera när jag nu var i gång.

Tryggt med polisen runt hörnet. Fast vad ska de göra i en fridfull by?!


Vid 15-tiden var vi hungriga så det blev till att gå ut och äta. Det kändes hett men inte alls olidligt tack vare vinden. Vi gick till Everest igen och åt det samma som sist. Gyros är gott helt enkelt.



Ibland är det trångt mellan borden...

Att vara på stranden sen eftermiddag/kväll kan verkligen rekommenderas. Det är absolut bästa tiden. Om man inte är en soldyrkare som måste fylla på brännan, så är kvällssolen att föredra. Lagom varmt, skönt och osvettigt. Vattnet svalkande men ändå väldigt njutbart att simma i. Man kan ligga i länge. Ingen trängsel på stranden (det är det inte dagtid heller i Paleochora men på många andra ställen).  Ingen som spelar strandtennis, möjligen några som gör yoga! Man kan till och med stanna och se solnedgången. Det gjorde vi.








Efter snabbdusch och ett telefonsamtal med dottern, var det middagsdags. Vi valde taverna Veggera som ligger nära hotellet och nära havet. Så avkopplande att sitta och lyssna till havets brus i väntan på maten. Ingen störande musik där heller. Vi valde att beställa olika smårätter. Mycket gott med bl a tomatbiffar, friterad zucchini och tzatziki.



Zucchini

Friterad fetaost, tomatbiffar och imam (fylld aubergin)

Frasiga friterade tomatbiffar
Kvällspromenaden gick ner till hamnen. Vi hittade Petrakis Seaview, ett familjehotell som vi först bokat. Glad att vi bytte för bättre än vi bor nu är det omöjligt att bo! Nära till allt och bekvämt med hiss när man har svårt att gå. Fin balkong att sitta och njuta en stund på kvällen – med havsutsikt. Vi letade efter ett ställe att ännu en gång se fotboll. Det blev ett traditionellt grekiskt cafe, kafenio Plateia. Matchen Island-Frankrike var egentligen aldrig spännande då fransmännen ledde med flera mål redan i första halvlek. Men vi var många skandinaver som hejade på Island ändå. Denna afton räckte en god Pina colada hela matchen.

På tallriken meze - tilltugg till makens ouzo

Gillar det fina gamla bordet.
Foto: E-M Olsson 2016-07-03 (c)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar