fredag 31 juli 2015

Slutet på tvåsamheten

Torsdag 23 juli – 
Slut på tvåsamheten - och ensamheten!


Ännu en viktig dag har grytt men först drabbades maken av feber under natten. Varm som en kamin var han så det blev mycket vatten att dricka och ta ett par piller. Han som alltid sover som en sten fick för en gångs skull en lite orolig natt. Vad febern berodde på kan man undra. Han hade inga andra direkta symptom, varken förkylning eller magbesvär. Så jag tippar på solsting! Eller också var det resfeber på andras bekostnad ;)


Vi gick upp så sent vi kunde för att hinna äta frukost. Därefter blev det spänd väntan hela förmiddagen. Vi skulle nämligen få tre glada danskar ner hit till hotell Folia. De lämnade Köpenhamn vid 7-tiden (6.40 i Danmark) och borde kunna vara hos oss vid lunchtid. Vi räknade med att de skulle ta en taxi – inte snålåka med bussar som jag och maken brukar göra. Och mycket riktigt kom de som beräknat. Maken hade förstås haft full koll på avgångar från Kastrup och landning i Chania



Välkomnande T-shirt på :)
 De nykomna välkomnades hjärtliga av oss men också av hotellmanager Nikos. Typ våra vänner/släktingar är deras vänner. Så funkar det med grekisk gästvänlighet bland annat. Det var jätteroligt att se Henriks kusin Anne, hennes alltid glade make Stig och deras söta dotter Natascha. Stackars sonen Kasper fick stanna hemma och ta hand om hund och katter, men han skulle faktiskt också börja en utbildning på måndag.




När de fått sitt rum, nästan bredvid vårt, och burit upp väskorna, satte vi oss i ”fågelboet”. Vi drack kaffe eller öl och pratade om allt och inget. Det var ju ett tag sen vi sågs. Närmare bestämt hemma hos oss i påskas. Sen följer man ju varandra på nätet men inget slår att kommunicera face to face. Tror att maken uppskattar att kunna tala sitt hemlands ljuva tungomål och inte jämt en slags skandinaviska. Tror också han är rätt glad att inte behöva vara ensam med mig hela tiden, :)



Vi satt där i fågelboet, skrattade och pratade så länge att det blev lunchdags vid 14.30-tiden. Vi beställde lite olika rätter – som vi knappt orkade äta upp… Ögat vill alltid mer m magen klarar av.


Trots att våra gäster var trötta efter resan ville de slå sig ner vid poolen, så det blev ett par timmars poolhäng. Vissa sov lite middag förstås. Efter ett par timmar gick vi upp och drack kaffe på vårt rum. Bestämde att vi skulle gå ut och äta lite senare även om danskarna givetvis var trötta. 



Solen hade precis gått ner men det mjuka guldgula och rosa skenet dröjde sig kvar när vi gick ut . Vi gick en bit längs stranden så att de nyanlända kunde känna på vattnet. Vi fortsatte upp till huvudvägen och taverna Raeti, som var fullsatt när vi kom. Vi skulle återkomma efter 20 minuter, vilket vi utnyttjade till att titta i ett par butiker. Anne köpte en ny blus och jag hittade en fin bikini.
Maten vi fick på Raeti var supergod. Vi beställde olika smårätter och delade på allt. Det är bästa sättet att äta en måltid på. Det var en trevlig start på vår gemensamma semester i Agia Marina. 










Vi gick hemåt längs den ”andra vägen” och var bland annat inne hos en konstnär. Natascha köpte jättefina ljuslyktor. Det var en mycket skön kväll med frisk sval luft. Dejligt helt enkelt J







Foto: E-M Olsson 2015-07-23©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar