söndag 3 augusti 2014

Terapier av alla de slag

Onsdag 30/7 -   (ILIOTHERAPIA) – Sol, salta havsbad, simning (meditation), hårinpackning, varm dusch med body scrub, nagelvård – klippning och lack. VILA.

Denna onsdag blev verkligen en riktig mitt- i-veckan-ta-det-lugnt-dag. Vi gör väl som katterna och bara slappar i värmen (eller skuggan).




Maken och dottern lämnade tillbaka fyrhjulingarna och handlade mat i Carrefour.
Frukost på altanen när de kommit tillbaka.



                               

Kunde blogga och ladda ner bilder under förmiddagen! Äntligen! Stod inne i receptionen – enda stället man kan se ordentligt. Jag ser dåligt både i solsken och skugga… och nätet är minst sagt opålitligt på Roula Villa och Santorini som helhet tycks det. 




Vid 13-tiden gick jag och dottern ner till den härligt svarta stranden i Perissa. Hyrde solstolar och parasoll. Tillbringade hela eftermiddagen med att sola, bada, läsa och vila! Vi åt lunch – toast och gyros – som serverades direkt till oss på stranden.








Killarna var kvar vid Roula Villa och gjorde precis vad de ville! Kanske samma som vi fast vid poolen. Hörde att de även spelat tavli och kort. De har svårare för att bara vara och ta det lugnt.






Hemma vid 18.30 och simmade 1000 tag i poolen. Underbart – ensam i vattnet, vinden smeker ansiktet, ren meditation, där tankarna kommer och går eller uteblir. Kändes som om jag skulle kunna simma hur långt som helst. Kan aldrig bli samma härliga känsla i badhuset hemma. Aldrig.

Skönt efter det med en riktigt varm dusch! Man kan ju tro att när det är varmt vill man ha iskalla duschar – men en varm dusch är väldigt skönt och man avslutar kallt!  Håret tar stryk av sol, salt och klor, därför behövs lite hårvård nån gång per vecka. Skönt att smörja in sig, klippa naglar och bara ta hand om sig. Maken hjälpte mig att måla tånaglarna J

Joel lagade kvällsmaten till oss – spagetti med spännande tonfisksås. Katterna - en hel familj - var väldigt intresserade av oss, eller var det maten?



Vi måste bara ut en liten runda trots att vi var så sega. Alla utom dottern gick till Dorians pub. Sen en kort sväng på byn för att ta ut lite fler pengar.





Hemma vid midnatt – lite fika (!). I bakery på hemvägen inköptes två bitar chokladtårta av killarna. Det blev en kopp kaffe för mig. God natt efter en skön dag.


Foto: E-M Olsson 2014-07-30©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar