torsdag 7 augusti 2014

Första dagen på Kreta - igen.

Lördag 2 augusti – första dagen på Astra Village - och första semesterdagen på Kreta för ungdomarna. Tredje för mig och maken :)






Alla sov gott den här natten relativt utmattade, men vi svettades och blev bitna av små knottaktiga myggor – kounoupia. Vi var för snåla för att ta en aircondition för 7 euro om dagen… men det kan nog komma att omvärderas om hettan håller i sig. Ska bli över 30 framöver...




Jag och maken vaknade först och lät barnen sova medan vi gick ner till baren och åt frukost. Den andra ”köbefrullen” vi unnat oss på hela semestern. Det smakade väldigt bra med en English breakfast och kaffe! Köpte en extra fresh orange till. Efter maten handlade v in diverse matvaror för resten av veckans frukostar. När vi kom tillbaka till rummet hade ungdomarna också vaknat. Kilarna var hungriga och också sugna på en rejäl frukost – alltså fick de också gå upp och äta i baren. Självklart var de även sugna på internetkoden J




Varje ”dagen-efter-en-resdag” är man lite trött och urlakad. Då passar det väldigt bra att bara ta dagen som den kommer. Den som vill solar, badar, läser, hänger på rummet eller går en sväng och utforskar. Eller skriver för glatta livet.






Först trodde vi att det här hotellet Astra Village, var ett sådant ställe där mestadels engelska/irländska turister håller till. Sådana som mest sitter i baren eller intar sina drinkar vid poolkanten. De går och lägger sina handdukar och tar upp platser flera timmar innan de verkligen ligger ner – i skuggan! Lite småirriterande. Men det visade sig när vi kom ner till poolside och alla sängar var upptagna, att det fanns flera sängar som en i personalen kom med till oss! Jättebra service! Man får dock inte dricka egna drycker, men vi smugglar ut vatten ändå. Vafan man dör ju utan vanligt vatten.





Vi tog det lugnt hela eftermiddagen. Åt lunch vid poolen. Man beställde och fick serverat. Vi delade på Club Sandwich och drack läsk (Ja, jag slarvar i hettan). Maken och Love spelade lite biljard.





Under eftermiddagen mulnade det på alltmer. Hade man varit hemma skulle man gissat på annalkande åska - men inte här inte!

                            

                            

                            

På kvällen skulle vi gå och äta på taverna Pithari, så att barnen också kunde smaka de olika smårätterna där. Vi satt avskilt i en hörna och det var nog tur för det blev många diskussioner till maten. Luften behövde rensas igen. Vad de tyckte om maten framgick inte helt klart…








Kvällen avslutades med en golfturnering på minigolfbanan. Gabriella vann och det var roligt. :)








Foto: E-M Olsson 2014-08-02©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar