lördag 9 augusti 2014

Att överraskas eller inte - det är frågan!

4 augusti – en överraskande trevlig dag!


Det är märkligt hur man ändå styrs av tiden och någon slags struktur även om man har semester och officiellt struntar i klockan. Vaknar nästan prick 10 varje dag. Först av alla. Pojkarna hade en tuff natt i kampen mot myggorna och var vakna flera gånger och somnade riktigt först på småtimmarna. Alltså behövde de sova länge. Jag läste lite i min bok. Maken vaknade så småningom och sen även dottern.


Frukost på balkongen sedan Joel hämtat gott bröd åt oss. Resten av förmiddagen förflöt med textskrivande för min del. Mer vila för grabbarna och bad för make och dotter. Maken var hjälte och gick ner till Hersonissos och tog ut pengar. Han var väl borta en knapp timme. Bra gjort att gå i backarna i hettan!


                            

Vid 14-tiden orkade ingen göra något mer så vi tog en siesta – den första på hela sommaren! Vi läste och sov middag ett par timmar. Skönt!

                           


Vaknade igen vid 16.30 och var hungriga! Vi planerade att gå till det där souvlakistället, Piazza Souvlaki, vi verkligen gillar men de hade inte öppnat ännu när vi kom dit. Passade på att titta lite på kyrkogården när vi ändå gick förbi den,




Vi fortsatte vår promenad mot Piskopiano och valde att äta på den lilla tavernan precis vid kyrkan. Kostas taverna heter den och vi har varit nyfikna på den förut. De hade nog precis öppnat men vi var välkomna. Först lite gott bröd och tsatsiki, sen bifteki, katsika (get), gemista, shrimp saganaki och fava.






Shrimp saganaki

Gemista

Bifteki

Gyros


Fava

Katsika = get

Vi såg hur prästen och andra pysslade runt kyrkan. Någon kom med mängder av blommor. Det ringde i kyrkklockan 18.40 och en antal äldre tanter kom från olika håll för att delta i någon religiös förrättning. Vi frågade om det var nåt speciellt på gång och fick veta att man skulle fira kyrkans skyddshelgon på onsdag och man börjar redan i morgon kväll.




Efter middagen gick vi hemåt i den fortfarande heta kvällen, jag och maken tog oss ett kvällsdopp – ensamma i poolen igen. Simmade och relaxade. Duschade och klädde om lite. Bloggade en stund innan vi gick ut igen…Hann även se solen gå ner sittande på balkongen..



Satte oss på Cafe Greco vid lilla kyrktorget och tog varsin crepe och dryck medan vi väntade på kvällens stora begivenhet! Vi skulle överraska barnen med ett besök från Danmark! För drygt en vecka sen bestämde sig Henriks kusin Anne och hennes man Stig för att åka ner till oss i Koutouloufari. Älskar deras spontanitet och att vi skulle överraska ungdomarna.





Vid 22-tiden kom de där gående från sitt hotell Galaxy – som jag tipsat dem om. Killarna blev verkligen överraskade, men lilla damen var mer cool. Det visade sig att hon visste!Hon hade läst min privata facebookmejl den illa ormen. Så går det när barn har inloggningen till ens konton…

                           



När vi ätit och druckit färdigt gick vi hem till vårt hotell, sen vidare genom byn och satte oss på ett annat ställe – Atrium. Drack lite vin, öl eller kaffe och pratade massor. Vid 1-iden följde vi dem tillbaka till Galaxy och såg deras rum nr 52 – som vi faktiskt bott i en gång. De verkar nöjda så här långt – och pigga trots att de suttit 9 timmar i Thessaoniki där de bytte plan J


Alkoholfri Mojito smakade fantastiskt gott.


Foto: E-M Olsson 2014-08-04©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar