lördag 9 augusti 2014

Lite promenader - och lite fotvård eller pedikyr

Onsdag 6 augusti – utmattade… men kvällspigga!


Vi måste verkligen ha varit totalt utmattade hela högen, för vi sov till 12 idag!! Och ändå var vi inte alls pigga. Så sega och slöa. Vi bestämde oss för att äta brunch uppe i caféet. Kändes som en bra ide. Jag och Henrik tog English breakfast, Love pannkaksvarianten, Joel American och Gabi toast och te. Alla nöjda, även om det självklart kostar mer än om vi handlar frukostvaror själva och äter på rummet.




Efter maten var det vila på schemat. Maken gick bort till Galaxy till Anne och Stig. Vi andra fick några lugna och tysta timmar. Läsning och vila. 


Framåt 16-tiden tog jag och dottern en liten promenad till Piskopiano. Jag var nyfiken på firandet som skulle vara denna dag kring kyrkan. Det hängde massor av vimplar och kyrkan var öppen. Vi tände ljus och jag fotograferade. Har inte varit inne där förut. Vi går ju mest ut kvällstid och då är kyrkorna stängda.












Hemma igen kokte vi kaffe och åt varsin macka. Middag skulle vi äta senare på kvällen. Lite mer slappetid. Maken kom hem. Gabi var inne på nätet och kollade antagningen till höstens högskolekurser. Hon hade kommit in på ingenjörsprogrammet i Lund!!! Alla är så glada för hennes skull. Hon har nog varit lite orolig för vad hon ska göra i höst. Nu kan hon slappna av.




Vid 20-tiden mötte vi Anne och Stig för att gå ner till hektiska Hersonissos. De måste ju se även det – och inse varför vi föredrar Koutouloufari J Lätt att gå ner i solnedgången. Cikadorna skrek dock fortfarande.



Vi promenerade lite längs huvudgatan, tittade i turistbutiker. Jag köpte en ny laddningssladd till mobilen. Det var allt. Efter ett tag vek vi av ner mot havet och strandpromenaden. Kom så småningom till taverna Acropolis. Vår favorit sen 1981 (min)och 1994 (makens) och 2010 (barnens).




Vi fick tyvärr ett halvbra bord, lite väl långt in i en hörna utan havsutsikt. Men det var ju ändå mörkt. Vi fick som omväxling frukt till förrätt – flera fat med supergoda vindruvor! Vi åt god mat – ingen bläckfisk alls…. men räkor.



Promenerade vidare mot bargatan där det redan var fullt ös med stora ungdomsgrupper som var ute på barhopping. När vi gick förbi ett fishspa tyckte Anne att vi skulle gå in! Ja, varför inte?`Det blev därmed lite skön och avkopplande fotvård under en halvtimme för oss. Gabi och Love tittade på, medan Henrik, Stig och Joel satte sig på caféet mitt emot. Vi damer hade nog kunnat sitta kvar längre – det var skönt att få fötterna tvättade av en tjej, pillade av fiskarna och torkade av en annan kvinna.





På lätta fötter gick vi ner till den lilla hamnen. Där ligger många småbåtar som kör badturister eller dem som vill fiska eller snorkla. Stig blev haffad av några som ville sälja sina resor – han är för snäll för att ignorera så som vi gör J



Vandrade hela vägen tillbaka förbi bargatan och kom till lilla palmtorget. Där blev det pitstop för frozen yoghurt – en delikatess vi tyckte att danskarna skulle testa. Jättegott tycker jag. Smakar mer än glass som idag knappt innehåller grädde längre. Fint att själv kunna välja mängden yoghurt och vad man vill ha på. Jag valde färska jordgubbar och valnötter – barnen lite mindre nyttigt.




Gick vidare upp till stora vägen och hittade två taxibilar som gärna ville köra oss till Astra Village. Där stannade vi en stund på vår uteservering och drack varsin drink/öl/färsk juice. Mysigt med lite snack och nedvarvning innan sängdags. Vi skiljdes åt vid 1-tiden.

                            






Foto: E-M Olsson 2014-08-06©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar