lördag 9 augusti 2014

Stjärnorna på Star Beach

Söndag 3 augusti – heldag i Hersonissos



Enligt barnens gemensamma planering (den gjorde vi igår) skulle vi använda vilodagen till att vandra ner till Hersonissos. Dock sov vi till 10 och åt en god frukost på altanen, innan vi packade ner handdukar och extrakläder.


Promenerade nerför backarna i lagom tempo. Passerade våra tidigare boenden Galaxy Villas och Marni Village längs vägen. Handlade lite frukt och juice i COOP.










Framme på Star Beach var det livligt och fullt med folk som alltid. Vi letade efter sunbeds men det tog en stund innan vi fick några. Det blev på gräsmattan vid den så kallade ”family area” för vi orkar inte dunkadunkamusiken som ljuder över de mer hippa delen av anläggningen.






Massage för mig och Gabi – välbehövligt och skönt. 10 euro för tjugo minuter känns billigt och tjejen som masserade var duktig.



Vi badade i havet förstås - jättefint klart härligt vatten och sköna vågor!







Vid 16-tiden gick vi vidare och såg att skumpartyt hade satt igång för de hågade. På Star Beach finns allt en riktig turist kan önska - hög musik, vattensporter, barer och serveringar, många pooler, vattenlekar för små barn, bungyjump - you name it.





Vi gick längs strandpromenaden ner genom Hersonissos och landade på nya Mc D – enligt önskemål från pojkarna. Stort och fräscht, men ändå synd att det finns liksom.







Barnen kikade lite i olika butiker och hittade fina gympaskor. Köp 3 betala för 2 (kopior). Vi försökte senare ta ut cash i flera olika bankomater men det gick inte!






Man blir helt slut i benen av allt gående i värmen. Taxi hem för alla utom super-Henrik. Tillbaka på Astra Village valde jag att blogga med dotterns hjälp under en timme, medan övriga duschade eller gjorde annat (Ipad-spel för gubben).




Ut vid 22-tiden. Vi var inte superhungriga men sugna på något. Det fick bli crepe och paninis på Vinnis roofgarden – en ny och positiv erfarenhet. Skönt att sitta ute i den ljumma natten under stjärnorna.
Kaffe och kex på altanen innan sovdags. Det skulle bli en hot night…






Foto: E-M Olsson 2014-08-03©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar