lördag 16 augusti 2014

Monster, Drömmar och en golfrunda

Torsdag 7 augusti –  nedräkningen har börjat så smått

Ännu ovetande om monstret som sitter och gungar i vinden....
Idag vaknade jag vid 9 och det är lagom för mig. Läste en stund innan alla andra kom till liv. Maken handlade lite frukostvaror – goda mörka bullar, ost och skinka, smör. Det fläktade så skönt på altanen och vi kunde se att det var relativt mulet denna dag. Bara skönt om man vill ligga vid poolen och läsa lite! Eller bara slöa.



Förmiddagen följde det numera vardagliga mönstret – lite bus med grabbarna, frukost, prat om vad vi skulle göra denna dag. Grabbarna har tydligt börjat sin nedräkning till hemresan. Jag tycker alltid det är jättesynd att man liksom är hemma i tanken flera dagar innan man verkligen är där. Varför inte leva i nuet och njuta medan man kan? Nu är killarna inga sola-och-bada-människor men de uppskattar det sköna med att vara i skuggan och njuta av de sköna kvällarna/nätterna.


Föräldrasovrummet ockuperades redan andra dagen... pga att airconditionen fanns där!
Vi tillbringade mest tid vid den nedre lite mindre poolen – det finns två. Finns även en övre pool närmast receptionen, större pool men där är mindre plats för solstolar. Killarna spelade biljard inne i ”lekrummet”. 

                            






Det finns också en liten lekplats för mindre barnAstra Village är alltså ett trevligt ställe för alla åldrar.



Vi handlade glass hos vår vän, damen i Supermarket mitt emot. Vi läste och löste korsord. En mestadels ”baravaradag”. Maken gick bort till sina släktingar på Galaxy Villas några timmar. Han trivs verkligen i deras sällskap – och så blir det väl någon öl på deras uteplats också ;)




 



Eftermiddagens stora grej var absolut att vi hittade en monsterspindel i trädgården! Jag har aldrig sett en liknande förut och det gick några kalla kårar längs ryggraden. Spindeln var ca 3-4 cm stor över kroppen och sen långa ben utöver det. Googlade och hittade en blogg som skrev om grekiska spindlar – som troligen inte är farliga… läs gärna här för det finns vackra bilder! 
Mina bilder är ganska dåliga - vågade inte gå för nära med mobilen...


Den rackaren satt på en tjock tråd mellan olivträd och vindruvor.....
Varje gång jag passerade spindelstället kollade jag så hen satt kvar! Måste ju gå förbi för att komma till och från vår lägenhet....



På kvällen träffade vi Anne och Stig för att gå ut och äta middag tillsammans. Vi valde att gå till Oniro (som betyder dröm) som har både god mat och god service! Jag åt deras specialitet kalogeros (aubergine fylld med kalvkött och tre sorters ost). Efter maten fick vi både frukt och goda drinkar on the house. Barnen, som inte är så små längre, fick ändå varsin maskot.



Chefen dvs mor i familjen har full koll på beställningarna!

Alla sju på en bild :)



En av sönerna som serverar.




Efter maten var vi laddade för en golfrunda! Det blev många goda skratt när vi ömsom peppade ömsom retade varandra. Maken vann som vanligt men vi andra kämpade tappert om andraplatsen. En trevlig kväll avslutades med varsin dryck på Astras bar.




Foto: E-M Olsson 2014-08-07
©

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar