Fredag 8/8 - magiskt datum och magisk afton
Denna näst sista dag i
paradiset dvs Koutouloufari på östra Kreta, hände ”inget särskilt”. Och varför
måste det göra det? Barnen fortsatte sin nedräkning till hemresan och jag
försökte leva i nuet och bara ta in så mycket det går av solen, värmen, miljön,
lugnet, den positiva grekiska stämningen, allt. Dagen gick sin gilla gång – så låt
oss fokusera på kvällen!
Eftersom det inte blev så mycket till bröllopsdag förra
fredagen, hade vi beslutat att fira desto mera denna fredag med det magiska
datumet 0808. Maken hade bokat ett bra bord på Galini – Greklands bästa
restaurang enligt vår mening. Nu har vi självklart inte testat alla, men ganska
många. Tar man med sådana faktorer som
miljö, service, smak på maten, uppläggning och dukning, pris och omtanke – då blir
det svårslaget. Finns säkert gourmetrestauranger med hög kvalité på maten, men
med skyhöga priser. Har svårt att tänka mig att man får samma service, dukning
med kristallglas osv på andra ställen. Tipsa mig gärna i så fall.






Vi ville ju visa allt detta fina för Anne och Stig. Vi möttes
vid Galini vid 19.30-tiden. Man måste ha gott om tid när man avnjuter en
trerättersmiddag på Galini. Det kan lätt gå åt en tre-fyra timmar. Och tiden
blir aldrig långtråkig för det händer något hela tiden – som en föreställning
nästan. Man ser hur andra kunder blir omhändertagna när man själv inte är i
fokus. Hur vinflaskor dekanteras på konstfulla sätt, hur fisk benas ur eller
hur ett halvmeterlångt grillspett tas ner på tallriken till den som ska äta,
servetter läggs i knät, smulor sopas upp med en finurlig liten borste…
 |
Förrätt innan de riktiga förrätterna - on the house |
 |
Svårt att se våra fantastiskt goda förrätter - men räkor i sesam närmast. |
 |
Helt magisk sallad med allt som tänkas kan - tex saltgurka och fikon! |
 |
Min förrättstallrik |
 |
Min huvudrätt kyckling, bakad potatis, coleslaw, god sås |
 |
Stifado = köttgryta |
 |
Inte bara jag som tar bilder eller skriver om maten.... |
 |
Lammkotletter till maken. |
 |
Skål för all god mat och dryck - och trevligt sälskap! |
 |
Skål för platsen på universitetet! |
 |
Varma väldoftande handdukar efter maten. |
Läs gärna mina tidigare blogginlägg om Galini som finns här:
Första besöket i juli 2010:
Andra gången 6 juli
2011
Vår första bröllopsdag 2011
 |
Kadaifi - grekisk specialitet |
 |
Crepe med chokladkräm |
 |
Min favorit - jordgubbar och grädde! |
Dagens besök blev inte sämre än de föregående och jag tror
att våra vänner uppskattade kvällen till fullo. Många kindpussar när vi kom och
likaså när vi skulle gå hem blev det. Vin och drinkar efter maten on the house och en
flaska vin i present fick vi! Ser redan fram emot nästa besök!
 |
Irish coffee till herrarna |
 |
Strawberry daiquiri - med och utan alkohol lika goda! |
 |
Tack och farväl-puss |
 |
Och en till bossen också ;) |
Foto: E-M Olsson
2014-08-08©
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar